Posted on

Effektiv rekruttering af Finans- og økonomiprofiler

Kampen om kvalificerede finans- og økonomiprofiler i Danmark intensiveres. Virksomheder står over for kompleksitet i sektoren, den digitale revolution og afgangen af erfarne medarbejdere. Rekrutteringsprocessen er blevet tidskrævende, og innovative løsninger er afgørende.

Læs mere

Posted on

Ledelse af flere generationer- inkluder, anerkend og udfold potentialet

Det er vigtigt at inkludere og anerkende hver generations unikke kvaliteter. Babyboomere bringer erfaring, Generation X har balance mellem erfaring og teknologi, Millennials er engagerede, og Generation Z bidrager med teknologisk ekspertise. Tilpasset kommunikation, inkluderende kultur og vidensdeling er centrale elementer for succes i denne dynamiske arbejdsverden.

Læs mere

Posted on

Synlig ledelse: Når chefer bliver praktikanter 

Hvert år tager vores strategiske ledelse en markant tilgang til synlig ledelse ved at deltage som praktikanter i vores egne afdelinger. I modsætning til "Undercover Chef"-konceptet foregår det her uden forklædning. Ledere træder åbent ind i praktikantrollen, hvilket ikke blot giver dem indsigt i medarbejdernes dagligdag, men skaber også forståelse, åbenhed og en stærkere forbindelse mellem ledelse og medarbejdere. Dette initiativ er ikke kun en lektion i virksomhedens indre arbejde; det er nøglen til at fremme en kultur, hvor alle aktivt bidrager til organisationens succes.

Læs mere

Posted on

Fra udfordring til mulighed – Ledelse i usikre tider

Usikre tider, præget af uforudsigelighed og eksterne påvirkninger, kan betragtes som muligheder snarere end blot udfordringer. Udforsk muligheder i kaos. Ledelse i en cirkulær forståelse åbner nye perspektiver. Se kriser som chancer for vækst og udvikling. Vær en forandringsagent og skab en agil organisation.

Læs mere

Posted on

Ledelse i usikre tider – At navigere gennem forandringer

At lede i usikre tider kræver en velstruktureret tilgang. Samarbejde og kultur er afgørende for succes. Ledere skal balancere kommunikation af alvor og tryghed. Håndtering af paradokser er udfordrende, kræver kreativ tænkning. Innovation er nøglen til at tackle usikkerhed. Åbenhed for nye idéer driver virksomheden frem. 

Læs mere
TestBillede

Posted on

Fra feriestress til fokus – når ansvar, beslutninger og forventninger venter

"Feriestress" eller "ferieovervældelse"? Forventninger møder virkelighed efter ferien. Her konfronteres du igen med krav og forventninger på arbejdspladsen. Ledercoaching bringer friske perspektiver, reducerer følelsen af overvældelse, og skaber balance. Genoptag arbejdet med ro og invester i din trivsel.

Læs mere

Posted on

Stress – er det ikke bare normalt?

I den seneste store folkesundhedsundersøgelse scorer 30% af borgere i Region Hovedstaden højt på stressskalaen. Et markant 5% hop opad siden sidste undersøgelse i 2017. Konkret drejer det sig om 422 600 mennesker alene i Region H. (Kilde: "Hvordan har du det?"Sundhedsprofil for Region Hovedstaden og kommuner 2021). Er det normalt kan vi så spørge os selv? 

Læs mere

Posted on

Fællesskabets betydning for arbejdslivet – kan vi virkelig trives hver for sig?

Corona og dens mange restriktioner førte mange virksomheder direkte ud i det eksperimentelle rum, hvor vi både så fordele og ulemper ved lange perioder med hjemmearbejde. Vi så at mange medarbejdere satte pris på den øgede fleksibilitet, men vi har også set en påvirkning af  arbejdsfællesskabet og trivslen. Men er det ligefrem nødvendigt at møde ind på kontoret for at dyrke fællesskabet?

Læs mere

Posted on

Psykologisk tryghed i den frygtløse organisation

Psykologisk tryghed er på alles dagsorden og med rette. Med et solidt afsæt i forskning i psykologisk tryghed af den amerikanske Harvard-professor Amy C. Edmondson bliver det mere og mere klart, at vi er nødt til at fjerne tæppet og få fejl, mangler og problemer frem i lyset for at fremme innovation, læring og udvikling i organisationen.

Læs mere

Posted on

Stress- kan kultur og relationer bekæmpe det?

Stress er ofte en reaktion, der opstår i et samspil mellem hver enkelt af os og vores omgivelser. Vi har alle været udsat for stressede situationer i støre eller mindre grad, eller måske vi skal kalde det ekstra travle perioder, hvor det kræver lige det ekstra af os for at nå i mål?

Læs mere

Posted on

Competent Jerks and Lovable Fools

De negative konsekvenser af en ’jerk’ i førertrøjen er store for den psykologiske tryghed og medarbejdertrivslen i organisationer og har vist at være en stærkt medvirkende faktor til manglen på videndeling.

Læs mere

Posted on

Hold den gode tone og tænk før du taler

Trivsel handler ikke kun om sammenhæng mellem opgaver og kompetencer, work-life balance og fodboldborde i kantinen. Det handler i lige så høj grad om, hvordan vi taler til hinanden. Den hårde og nedladende tone smitter, men det gør den gode heldigvis også.

Læs mere

Posted on

Quiet Quitting. Det er jo bare et arbejde.

Quiet Quitting. Hvordan skal du som leder forholde dig til fænomenet? Det er lige nu ”talk of the town”, hvor mere eller mindre alle indenfor HR og ledelse har en mening om fænomenet.  Definitionen på begrebet varierer en smule, men de fleste er enige om, at hovedbudskabet er; at arbejde ikke er alt her i livet.

Læs mere

Posted on

Vidste du, at den gode ferie begynder allerede ugen op til….

Du kender det garanteret godt. Ugen op til sommerferien er hæsblæsende. Opgaver, der skal lukkes, planer, der skal forberedes, kunder, der skal have det sidste leveret og måske en overlevering til en kollega, der skal tage over i dit fravær.

Læs mere

Posted on

Bliv leder af arbejdsglæde og styrk bundlinjen.

Arbejdsglæde er en vigtig faktor for trivsel og produktivitet på arbejdspladsen. En arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og føler sig glade, vil opleve lavere sygefravær, højere produktivitet og større tilfredshed blandt medarbejderne. Derfor er det vigtigt for ledere at tage aktivt ansvar for at skabe en arbejdsplads, hvor arbejdsglæde er i fokus.

Læs mere

Posted on

Ser du det unikke menneske i din medarbejder?

Bag hver arbejdstitel og jobbeskrivelse er der en person, et menneske med egne drømme, håb, bekymringer og udfordringer. Når du ser mennesket i dine medarbejder, skaber du en arbejdskultur, der fremmer trivsel, engagement og produktivitet. 

Læs mere

Posted on

Future of work- med eller uden stiletter

Sidder vi virkelig i 2021 og diskutere om kvinder kan blive taget seriøst, hvis de har stiletter og gør noget ud af deres udseende udbrød vores CEO Anne-Mette Ravn, da vi nævnte debatten på LinkedIn om kvinders påklædning på arbejdsmarkedet. 

Læs mere

Posted on

Skab en god feedbackkultur

Feedback kan for mange være rigtig svært at modtage og at give. Rigtig mange af os identificerer os med vores arbejde. Vi lægger måske ikke blod, sved og tårer, men følelser som stolthed, ærekærhed og passion i vores arbejde. Kritik eller blot rettelser af vores arbejde rammer derfor ned i præcis de samme følelser. Men feedback kan ses på bundlinjen. Forskning viser, at feedback er en af de stærkeste kommunikationsfaktorer, der påvirker tilfredsheden med jobbet. Feedback udvikler os, gør os endnu bedre og bidrager til refleksion over opgaveløsningen.

Læs mere

Posted on

Mentalsundhed på arbejdspladsen

Det sidste døgn er reaktionerne, på den nationale sundhedsprofil 2021, begyndt at fylde på flere medieflader. Alarmklokkerne ringer - igen. For allerede ved sidste måling, for fire år siden, var forskere og fagpersoner dybt bekymrede. Særligt for de unges mentale helbred. Men hvad kan vi gøre ved det - hvem kan gøre noget - og hvor kan vi sætte ind for at beskytte unges mentale sundhed? Og hvad kan du som arbejdsgiver gøre?

Læs mere

Posted on

Ledere skal yde omsorg

I en krisesituation skal ledere sørge for hyppig og stabil kommunikation med medarbejderne. De skal yde omsorg og huske sig selv, fortæller chefpsykolog Louise Dinesen.

Læs mere

Posted on

Hvordan kan man som ledelse sørge for, at medarbejderne forbliver motiverede, selvom alle er isolerede og arbejder fra deres private hjem?

Louise Dinesen er chefpsykolog i Hartmanns A/S og har speciale i kriserådgivning og arbejdsmiljø. Vi har spurgt hende, hvordan ledere såvel som medarbejdere bedst håndterer ændringerne i vores arbejdsliv.

Læs mere

Posted on

Sådan kommer du godt tilbage efter sommerferien

Armene er helt oppe over hovedet – batterierne er ladet op, familien er plejet og du er klar til kamp. Men kaster du dig hovedkulds ud i arbejdet med møder, overarbejde og alenlange to do-lister er kræfterne hurtigt brugt op. Det er hyper vigtigt at komme godt fra start med en blød landing. Læs artiklen her og kom godt tilbage på arbejde både fysisk og mentalt.      

Læs mere

Posted on

Se på det psykosociale arbejdsmiljø med de økonomiske briller

Ser du som leder på din virksomheds psykosociale arbejdsmiljø med samme briller som, du ser på virksomhedens økonomi? Det psykosociale arbejdsmiljø kan for nogen være et vidt begreb. Det er svært at tage temperaturen på det psykosociale arbejdsmiljø.  Det er svært at måle direkte, da det psykosociale arbejdsmiljø ikke fysisk kan ses og så alligevel…måske det kommer til udtryk hvert tredje år i den klassiske APV-måling?

Læs mere

Posted on

“God ledelse” sagde han, mens jeg fik kaffen galt i halsen!

Topledere efterspørger "god ledelse" som aldrig før, men hvad befinder sig egentlig bag det tiltagende behov for "god ledelse"? Som erhvervspsykolog sluttede jeg en hypotese, efter (endnu) et møde med en direktør i meget fine lokaler.

Læs mere

Posted on

Fastholdelse

Tilbyder du dine nøglemedarbejdere målrettet karriererådgivning? I en tid hvor det kan være udfordrende at finde de rette medarbejdere er fastholdelse centralt. Fastholdelse er resultatet af flere elementer og indsatser. Det er en naturlig del af strategisk work force planning at identificere nøglekompetencer, funktioner og ressourcer - og blandt andet sikre fastholdelse, udvikling og/eller omplacering internt i forhold til fremtidigt kompetencebehov. 

Læs mere

Posted on

Culture eats stress for breakfast

Vi kan ikke altid se den, men vi kan mærke at den er der. Den er umulig at kontrollere, og nemmest at få øje på, når vi ankommer til den eller vælger at bryde den. Kulturen på arbejdspladsen!

Læs mere

Posted on

Tager du arbejdstelefonen med på din ferie?

”I am enjoying my holiday… I’m supposed to say that I’ll have limited access to email and won’t be able to respond until I return, but that’s not true. I will not respond because, I am enjoying my holiday"

Læs mere

Posted on

Det bæredygtige arbejdsliv kræver tryghed og gode relationer

På jobbet er vi hinandens arbejdsmiljø. Vores sociale relationer på arbejdspladsen rummer både potentialer, gråzoner og risici når det handler om vores trivsel og ressourcer som organisation.

Læs mere

Posted on

Nærheds-, trivsels- og udviklingsdialog zoomer ind på medarbejderens trivsel

Mød Mette- Marie vores ”nye” HR and sales Consultant i region vest. Mette-Marie er en af vores medarbejdere, der under vores ”Nærheds-, trivsels- og udviklingsdialog” fik sat ord på, at hun i virkeligheden godt kunne tænke sig nye udfordringer karrieremæssigt.

Læs mere

Posted on

Har du spurgt dine medarbejdere om de trives?

Er der noget vi er stolte af i Hartmanns, så er det vores kultur. Kultur er jo svær at beskrive. Men forestil dig et åbent kontor, hvor du ofte hører grin og latter. Vi har det nemlig rigtig sjovt, imens vi arbejder. Vi kender hinanden godt. Vi stoler på hinanden og har tillid til at vores kollegaer vil os det bedste.

Læs mere

Posted on

Skab stærke teams og en resiliens virksomhedskultur

Resiliens er et psykologisk begreb for evnen til at håndtere stress og kriser eller anden modgang. En resiliens kultur er hurtigt til at modstå eller tilpasse sig krisen og ”komme igen” – bounce back og forward – med fornyet kraft. 

Læs mere

Posted on

Kriseledelse – og fremtid. Sådan bruger du klogt debriefing og kick-off

En ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Voxmeter A/S viser, at mere end 50% af lønmodtagerne oplever, at ledelsen på deres arbejdsplads er gode til at kriselede medarbejderne igennem COVID19. Undersøgelsen viser imidlertid også, at mere end  20% af lønmodtagerne er uenige i, at ledelsen har været gode til at kriselede.

Læs mere

Posted on

Tillidsvalgte

Ingen havde forudset, at vi i Danmark skulle håndtere en Corona-krise. Lige nu kæmper arbejdspladser med at sikre sine ansatte og organisationens fremtid. Selv under alvorlige forandringer, skal ledere sikre det psykosociale arbejdsmiljø for ansatte.

Læs mere

Posted on

Hvordan holder vi gejsten oppe i corona-kaos?

To uger er nu gået, hvor børnene kravler på væggene, alt imens vi i hærdigt forsøger at holde styr på vores beredskabsplaner og online-møder. Måske er kadencen ved at falde lidt, måske er motivation også på nedtur og måske begynder en tomhed at sætte ind for såvel ledere som medarbejdere. Vi kan som ledere bruge kriser som et vendepunkt for noget nyt, og derigennem sikre fortsat motivation. Vi må ikke spilde krise-tiden, vi må bruge tiden på at planlægge fremtiden og blive gode til fremtiden! Men hvordan holder vi motivationen oppe?

Læs mere

Posted on

Konflikt mellem ledere er et overset tabu

Interne problemer mellem ledere er nemlig ikke noget, vi taler højt om, selvom de kan få omfattende konsekvenser.

Læs mere

Posted on

Arbejdsmiljø og ledelse er afgørende for at tiltrække medarbejdere

Hartmanns foretog i første kvartal en rundspørge blandt 887 respondenter i vores netværk. Vi ville afdække aktuelle tendenser omkring jobsøgning og tiltrækning af kandidater.

Læs mere

Posted on

Folkemøde-mareridt eller ledelse af bæredygtighed?

Folketingsvalget med betegnelsen "klimavalg", VL døgnet "Verdensmålene LIVE", Folkemøde på Bornholm med FN's verdensmål som ramme og en stadig stigende debat om bæredygtig ledelse har sat noget væsentligt på spidsen; Først at bæredygtig ledelse anses for at være "the shit" inden for ledelse.

Læs mere

Posted on

Bæredygtig ledelse: Har du et etisk råd i din organisation?

Et etisk råd arbejder typisk ud fra ideen om respekt for menneskets og kommende generationers integritet og værdighed, og i respekt for naturen og miljøet. Rådet rådgiver beslutningstagere!

Læs mere

Posted on

Seniorerne er klar – men er arbejdsgiverne klar?

Analyser tyder på, at strukturer på arbejdspladsen og i samfundet generelt, ikke i tilstrækkelig grad mobiliserer grundlaget for et langt arbejdsliv – som skaber værdi for både arbejdstager og arbejdsgiver.

Læs mere

Posted on

Forebygger du seksuelle krænkelser på jobbet?

Støt op om et chikanefrit miljø. Få her en række råd til hvordan også medarbejdere kan tage ansvar for et godt psykisk arbejdsmiljø hvor seksuelle krænkelser forebygges kollektivt.

Læs mere

Posted on

Hvad du bør vide om ‘SWAG Leadership’ – og ophævelsen heraf

Med SWAG kan vi perspektivere det forhold, at ledere på en og samme tid må flyde med menneskets konstante behov for frihed - som en uendelig mangelvare som bestandigt søger opfyldelse, og samtidig udvise sikkerhed, tryghed og udstråling i den retning organisationen opstiller for mennesker, kollektivet og samfund.

Læs mere

Posted on

Ældre stormer frem på arbejdsmarkedet

Over de seneste fire år er beskæftigelsen steget med 163.000 lønmodtagere. Af dem er næsten hver tredje rundet 60 år. Det er en nye tal fra Finansministeriet. Det grå guld har for alvor fået foden indenfor på det danske arbejdsmarked, konstaterer finansminister Kristian Jensen (V).

Læs mere

Posted on

Hvordan kan man fastholde ældre på arbejdsmarkedet?

Danmark vil med tiden komme til at omfatte markant flere ældre end unge. Det gælder i hele EU og derfor er der også stor opmærksomhed, på netop denne udfordring at få flere ældre til at blive længere på arbejdsmarkedet. Men hvad kræver det?

Læs mere

Posted on

Hvad er vigtigst: At jeg arbejder de timer jeg skal, eller at jeg når mine mål?

Rigtig mange kender ikke 48 timers reglen, og tror derfor også, at det alene er vigtigt at tale om realiserede mål i arbejdet. Mål er vigtige - det er de fleste i dag nok enige om.

Læs mere

Posted on

Det skal du vide om sexchikane

Hånden på numsen, sjofle vittigheder eller uønskede opfordringer til sex? Hvad kan du sige eller gøre, hvis du selv eller en du kender oplever sexchikane?

Læs mere

Posted on

Bliver “Hjernen på overarbejde” årets ledelsesbog 2018?

Ledelse handler om mennesker. Mennesker handler om menneskehjerner - og at forsøge at lede mennesker uden indsigt i den gamle og dårligt designede menneskehjerne svarer til at "lede i blinde".

Læs mere

Posted on

Vi mobber ikke her, vi er jo voksne mennesker

Selvom man i de senere år er begyndt at erkende, at mobning ikke kun foregår blandt børn, er det ikke alle organisationer og ledere som tager ansvar for, at mobning kan eksistere blandt voksne. Læs med denne gang, når vi på bloggen sætter fokus på vigtigheden af at kende til mobning på arbejdspladser.

Læs mere

Posted on

Ledere som leder lederen, er medarbejder

Ledelse har ikke har ét center, men er en proces som udspiller sig mellem og ikke mod mennesker. I det daglige organisatoriske liv er lederen jo hverken en hellig skikkelse eller afskåret helt fra relationer.

Læs mere

Posted on

Otte råd: Sådan undgår du sexchikane på jobbet

Seksuelle krænkelser er hverdag på alt for mange arbejdspladser. Det har MeToo-kampagnen gjort opmærksom på. Erhvervspsykolog Louise Dinesen giver gode råd til, hvordan du som tillidsvalgt gør op med en usund arbejdskultur.

Læs mere

Posted on

Den svære samtale på jobbet ér faktisk svær

Om end der er en stigende interesse for betydningen af et bæredygtigt arbejdsliv på de danske arbejdspladser, så ser vi desværre også, at vi ofte udskyder eller undgår de svære samtaler på arbejdspladsen. Resultatet bliver, at både konflikter og stress får lov at udvikle sig alt for længe, inden der gribes ind.

Læs mere

Posted on

Videreuddannelse og konstant læring er en nødvendighed for alle

Hartmanns fik lov at bidrage til debatten om efteruddannelse. Vores pointe er blandt andet, at med den hastighed kravene på arbejdspladserne forandrer sig, er der behov for konstant læring og videreuddannelse.

Læs mere

Posted on

”Nej, Anne-Mette, vi må ikke lyve…”​ sagde en medarbejder til mig…

I en tid, hvor vi forundres over hvidvasksager og anerkendte virksomheders underslæb og bestikkelses adfærd, vil jeg slå et slag for, at etik, moral og sandfærdighed i enhver organisation – først og fremmest reguleres gennem kulturen – og ikke gennem regler og kontrol.

Læs mere

Posted on

Gode råd i forbindelse med sammenlægninger – hvordan bygger man bro?

Chefpsykolog Louise Dinesen kommer her med nogle bud på, hvad der sker i os som mennesker, og hvordan vi kan hjælpe processen på vej, når to medarbejdergrupper skal integreres.

Læs mere

Posted on

Sætninger dine ansatte ikke gider at høre på

Vi glemmer det! Nemlig at sprog skaber virkeligheder, og at gængse fraser og vendinger på arbejdspladsen, skaber tanker, følelser og reaktioner, der kommer når man gør det.

Læs mere

Posted on

Vi “fucker” med værdigheden på jobbet

Værdighed handler om, "at have hvad der skal til" som menneske – punktum. Det kan derfor undre, at det vi har så f...... travlt med er det modsatte, nemlig at evaluere indgående på, om de ansatte nu også har hvad der skal til; om de er dovne, low-performers eller resiliente.

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gode råd og tips så du er klædt på til arbejdsmarkedet