Den opfordrede ansøgning

Ved den opfordrede jobansøgning er der garanti for, at der konkurrenter. Så hvordan skiller du dig ud? Tænk alternativt mens du er tro mod dig selv. Tænk i nye medier, hvis det giver mening i forhold til dig og i forhold til jobbet. Giver det eksempelvis mening at udføre dit CV eller ansøgning med video som medie? Nedenfor finder du lidt tips til den klassiske opfordrede ansøgning.

Overskrift

Øverst i din motiverede ansøgning skal du skrive en overskrift. Her kan du vælge at skrive navn og eventuelt mærke på stillingen. Hvis du er kreativ, kan du skille dig positivt ud fra mængden ved at lave en overskrift, der siger noget om dig.

Pejling

Efter overskriften er det en god idé at fortælle modtageren hvor du har set annoncen og at du søger fordi du på en række punkter kan opfylde de krav der stilles.

Motivation

Det er altafgørende, at du viser virksomheden du søger hos hvorfor du søger stillingen. Her kan du bruge dit branchekendskab, virksomhedens hjemmeside og/eller dit netværk til at få information, som du kan bruge. Vis virksomheden hvorfor du finder den og dens stilling interessant. Hvad gør jer til et godt match? Hvis du kan nævne et og en fælles forbindelse i virksomheden, har du en fordel.

Faglige kvalifikationer

Nu er du nået til de faglige kvalifikationer. Enhver jobannonce har nogle krav som du skal kunne opfylde. Her skal du beskrive hvordan du vil opfylde de krav annoncen indeholder.

Personlige kvalifikationer

Her skal du kun fremhæve personlige styrker, som er en fordel i den specifikke stilling. Underbyg gerne med eksempler fra tidligere erfaringer, hvor du har brugt dine personlige kompetencer. Sørg for at være kortfattet og præcis.

Mod samtalen

Til sidst skal du kort beskrive hvorfor du er den ideelle kandidat til den ledige stilling. Derudover kan du nævne nogle referencer som virksomheden kan henvende sig til. Til topstillinger er disse referencer ofte altafgørende. Underskrift Afslut din ansøgning med navn og kontaktoplysninger. Hvis du har en header øverst i dokumentet, behøver du ikke kontaktoplysninger her.

Opfølgning

Det er vigtigt, at du følger op på dine ansøgninger. Så ved du, hvilke muligheder der er åbne, og hvilke der er lukkede. Det er også en god måde at gøre opmærksom på sig selv, hvis den valgte kandidat til jobbet er hoppet fra og stillingen er åben. Derved kan du potentielt spare virksomheden for mange omkostninger ved en ny ansøgningsrunde.

Vil du vide mere?
Så kontakt: