Den uopfordrede ansøgning

Fordelen ved at søge stillinger på egen opfordring er, at konkurrencen potentielt er mindre. Du kan med god research tale dig ind i organisationens pains uden at belære dem. På en ydmyg facon kan du skabe et behov, som du kan løse for dem. Vær seriøs og grundig i din research, gå til grænsen og overrask.

Nedenfor finder du lidt tips til, hvordan du konkret kan gribe opgaven an.

Overskrift

Skil dig ud ved at lave en spændende overskrift. Det skal dog fremgå, at du søger uopfordret.

Pejling

Start altid med en information der indikerer, at du kender den virksomhed, du søger ind i. Det kan være gennem et navn på en kontaktperson eller via information om virksomheden.

Motivation

Her er det altafgørende, at du viser, at du ved, hvor du søger. Brug dit branchekendskab, virksomhedens hjemmeside og/eller dit netværk til at få information, du kan bruge til at motivere, hvorfor netop denne virksomhed og du er et godt match.

Faglige kvalifikationer

Beskriv hvilke faglige kvalifikationer du har at byde på. Fremhæv en række erfaringer og resultater, der kan sættes i relation til de typer af opgaver, virksomheden løser. Vær opmærksom på at du folder viften af mulige stillinger, som du kan bestride, så bredt ud som muligt. Med andre ord hold mulighederne åbne, undlad at låse dig selv fast i din faglighed.

Personlige kvalifikationer

Her skal du kun fremhæve personlige styrker, eller netværk i branchen, som kan være en fordel for den specifikke virksomhed, du søger hos.

Mod samtalen

Afslut din ansøgning med, at du håber din ansøgning har vakt interesse, og at du vil tillade dig at følge op på din ansøgning. Du kan overveje at skrive referencer ind alt efter, hvor sikker du er på, at din profil er interessant.

Underskrift

Afslut med dit navn, og sørg altid for at dokumentet indeholder kontaktdata.

Opfølgning

Det er vigtigt, at du følger op på dine ansøgninger, så du ved, hvilke muligheder der er åbne, og hvilke der er lukkede.

Vil du vide mere?
Så kontakt: