Opsigelser_Newplacement_Outplacement

Opsigelser: Hvordan skaber du tryghed i usikkerheden?

Af Ida Maria Jiman, Marketing Specialist

September 2024 har været en udfordrende måned for mange medarbejdere i Danmark, da varslinger af afskedigelser er steget i flere sektorer. I denne usikre tid er det essentielt for virksomheder at implementere Newplacement, en proces der støtter afskedigede medarbejdere med værktøjer til at finde nye jobmuligheder. Denne tilgang bevarer ikke blot virksomhedens omdømme, men styrker også tilliden blandt de tilbageværende ansatte.

Stigning i varsler om afskedigelser

September 2024 har været en udfordrende måned for mange medarbejdere i Danmark, da varslinger af afskedigelser er steget i flere sektorer. Dette skaber bekymring på arbejdsmarkedet, da virksomheder navigerer mellem behovet for at bevare nuværende medarbejdere og udfordringerne ved nødvendige nedskæringer.Dette skaber bekymring på arbejdsmarkedet, da virksomheder navigerer mellem behovet for at bevare nuværende medarbejdere og udfordringerne ved nødvendige nedskæringer.

🔗 For mere information kan du læse den fulde rapport her.

Den stigende jobusikkerhed ounderstreger vigtigheden af at udvikle strategier, der støtter både ansatte og dem, der må forlade organisationen. Outplacementforløb er en betydningsfuld løsning til at hjælpe virksomheder og medarbejdere i vanskelige tider.

Fra Outplacement til Newplacement?

Newplacement er vores tilgang til Outplacement. Dine opsagte medarbejdere skal ikke ud, men snarere videre og hen imod en ny karriere. Derfor har vi valgt at kalde vores Outplacementforløb for Newplacement.

Newplacement er en proces, der har til formål at støtte afskedigede medarbejdere ved at tilbyde værktøjer og ressourcer til at finde nye jobmuligheder. Konceptet er baseret på konkret viden om det aktuelle arbejdsmarked samt evidensbaserede teorier om, hvilke tiltag, som giver fremdrift, resultater og i sidste ende det nye job.

Formålet med Newplacement er at sikre, at medarbejdere føler sig støttede og værdifulde, selv når de står over for udfordringer.

Vigtigheden af en struktureret opsigelsesproces

Ifølge Lars Pelch, ekspert i exit-strategier, er det afgørende for virksomheder at betragte opsigelsesprocessen som en vigtig og ansvarlig opgave. “Det er en kunst at skabe tryghed i organisationen i en verden præget af usikkerhed og forandring. Det kræver fuld transparens for at undgå rygter og opretholde tillid” forklarer Lars Pelch. Derfor bør virksomheder nøje overveje, hvordan en opsigelse udføres i tråd med deres ansættelsespolitik.

Ifølge Lars Pelch er der især tre ting, der er afgørende for en succesfuld proces: forberedelse, forberedelse og forberedelse. God forberedelse sikrer, at opsigelsesprocessen håndteres med omtanke, respekt og professionalisme. Dette beskytter både virksomheden og medarbejdernes trivsel og øger tilknytningen til virksomheden for de tilbageblivende medarbejdere.

Hvorfor er Newplacement vigtigt?

I usikre tider er det vigtigere end nogensinde at støtte medarbejdere gennem Newplacement. Dette kan bidrage til at opretholde et positivt omdømme for virksomheden, selv under vanskelige forhold. Når virksomheder viser ansvar ved at støtte afskedigede medarbejdere, kan de opbygge tillid blandt de tilbageværende medarbejdere og forbedre virksomhedskulturen.

Effektiv Newplacement kan også reducere usikkerheden blandt medarbejderne, hvilket kan resultere i højere produktivitet og engagement fra de tilbageværende ansatte. Det demonstrerer, at virksomheden prioriterer medarbejdernes velvære, selv under udfordrende omstændigheder.

Implementering af Newplacement

For effektiv implementering af Newplacement er det vigtigt for virksomheder at samarbejde med professionelle med erfaring på området. Dette sikrer, at medarbejderne får optimal støtte, når de står over for karrieremæssige forandringer.

Virksomheder bør også kommunikere klart og åbent om Newplacement, så medarbejderne forstår, hvilke ressourcer der er tilgængelige. Gennemsigtig kommunikation kan minimere rygter og bekymringer blandt de tilbageværende medarbejdere.

Med den stigende mængde varsler om afskedigelser er det afgørende for virksomheder at tage ansvar for deres medarbejdere ved at implementere Newplacement. Ved at støtte medarbejdere gennem denne proces kan virksomheder ikke blot hjælpe dem i deres næste karriereskridt, men også opretholde en stærk og positiv virksomhedskultur.

Newplacement kan være en løsning, der hjælper både medarbejdere og virksomheder med at navigere gennem arbejdsmarkedets udfordringer.

Læs mere om vores Newplacementforløb her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gode råd og tips så du er klædt på til arbejdsmarkedet